Mercagirona lliura els premis del primer concurs de receptes realitzades amb fruites i hortalisses
El passat divendres 6 de juny es va fer l’acte de lliurament de premis del primer Concurs de receptes realitzades amb fruites i hortalisses, organitzat per l’Associació d’Empresaris Majoristes de Fruites i Verdures de Mercagirona.
El lliurament dels premis es va dur a terme a les instal·lacions de Mercagirona, i va comptar amb Coralí Cunyat, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntmanet de Girona, Jordi Ribera, president de l’Associació d’Empresaris Majoristes de Fruites i Verdures de Mercagirona, Jordi Casals, Cap de departament de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, i Pere Malagelada del col·lectiu de cuina Girona Bons Fogons.
El concurs vol incentivar l’hàbit saludable del consum de fruites i verdures, i al mateix temps difondre la creativitat i les noves maneres de cuinar amb aquest ingredients.
El jurat ha valorat la importància de la utilització de fruita o hortalisses en la recepta, l’originalitat del plat i la seva presentació. En aquesta primera edició el jurat estava format per Iolanda Bustos, del restaurant La Calèndula; Pep Nogué, cuiner i divulgador; Toni Vallory, del col·lectiu Girona Bons Fogons; Gonzalo Herrero, director de l’Escola d’Hostaleria; i membres de l’organització.
Els guanyadors
1r premi
guanyador: Adrian Edo Espina-Webb
recepta: Patates amb pèsols i pernil
premi: 500 € a la millor recepta + una subscripció per un any a la revista Girona Gastronòmica
2n premi
guanyadora: Sònia Muñoz
recepta: Patufet s. XXI
premi: 200 € en fruites i hortalisses + una subscripció per un any a la revista Girona Gastronòmica
3r premi
guanyador: Manel Prada
recepta: Calçotada amb mar i muntanya
premi: 100 € en fruites i hortalisses + una subscripció per un any a la revista Girona Gastronòmica
4t premi
guanyador: Jordi Muriscot Medina
recepta: Fruites i verdures d’hivern
premi: Un àpat per dues persones al restaurant La Calèndula + una subscripció per un any a la revista Girona Gastronòmica
Premi especial a la millor recepta feta per un alumne de l’Escola d’Hostaleria de Girona
guanyador: Francisco Larrossa
recepta: Copa de coco, pera i fruita de la passió
premi: 100 € + una subscripció per un any a la revista Girona Gastronòmica